You have landed on a page of the archived Cochrane Community website. This site is not being maintained or updated.

If you are looking for Cochrane Review evidence, please visit Cochrane’s evidence page.

If you are a Cochrane contributor looking for Community resources, please visit the new Cochrane Community website.

Cochrane-samarbejdet og Wiley underskriver ny publikationsaftale

“Denne nye aftale giver et stort løft til Cochrane-samarbejdets indsats med at give beslutningstagere inden for sundhedsvæsenet evidens af høj kvalitet. Aftalen markerer et betydeligt fremskridt med henblik på at etablere finansieret, fri og åben adgang til systematiske Cochrane-oversigter for klinikere, forskere og patienter rundt om i verden. Aftalen sikrer store investeringer i teknologi og udvikling af vore produkter, og sikrer, at vi er på forkant med innovation inden for sundhedsformidling. Samtidig understøtter aftalen vores organisatoriske ambitioner om at fremme evidensbaseret behandling over hele kloden”.
Mark Wilson,
der er Chief Executive Officer for Cochrane-samarbejdet

Oxford, Storbritannien og Hoboken, New Jersey, USA – 5. februar 2013 – Cochrane-samarbejdet The Cochrane Collaboration, et internationalt non-profit videnskabeligt netværk, som udarbejder systematiske oversigtsartikler om evidens for behandlinger i sundhedsvæsenet, og som vedligeholder den største database over randomiserede forsøg; og John Wiley & Sons, Inc., (NYSE:JWa, JWb), en global udbyder af publikationer inden for naturvidenskabelig, teknisk, sundhedsfaglig og akademisk forskning, professionel udvikling og uddannelse, meddelte i dag, at de har fornyet og omdefineret deres partnerskab om publiceringen af Cochrane-biblioteket (The Cochrane Library) gældende fra februar 2013.

“Denne nye aftale giver et stort løft til Cochrane-samarbejdets indsats med at give beslutningstagere inden for sundhedsvæsenet evidens af høj kvalitet”, sagde Mark Wilson, der er Chief Executive Officer for Cochrane-samarbejdet. “Aftalen markerer et betydeligt fremskridt med henblik på at etablere finansieret, fri og åben adgang til systematiske Cochrane-oversigter for klinikere, forskere og patienter rundt om i ver Stephen M. Smith, Wiley’s President and Chief Executive Officer (left) and Mark Wilson, Chief Executive Officer of The Cochrane Collaborationden. Aftalen sikrer store investeringer i teknologi og udvikling af vore produkter, og sikrer, at vi er på forkant med innovation inden for sundhedsformidling. Samtidig understøtter aftalen vores organisatoriske ambitioner om at fremme evidensbaseret behandling over hele kloden”.

”Cochrane-samarbejdets vigtige mission er på linje med Wiley’s mission om at skabe fælles viden og forståelse over hele verden, og siden det første partnerskab blev indgået for 10 år siden, har vi sammen opnået vigtige fremskridt og betydelige resultater med hensyn til Cochrane-bibliotekets udbredelse og indflydelse, herunder opnået en Impact factor indenfor top ti”, sagde Stephen M. Smith, President og Chief Executive Officer i Wiley.

Den nye aftale indeholder et program, der skal øge den internationale udbredelse, kendskab og indflydelse på Cochrane-biblioteket i forbindelse med evidensbaseret praksis. Tilgængeligheden for ikke-engelsksprogede brugere vil blive forbedret. Cochrane-samarbejdet og Wiley vil samarbejde om at øge nytten af Cochrane-biblioteket gennem udvikling af nye produkter og tjenester for at blive en endnu bedre ressource i både kliniske og ikke-kliniske sammenhænge og fremme Cochrane-samarbejdets ry som verdens førende leverandør af uafhængig, pålidelig evidens af høj kvalitet, som er nødvendig for at træffe beslutninger inden for sundhedsvæsenet.

Over halvdelen af verdens befolkning har allerede adgang til Cochrane-biblioteket med et klik via licenser eller fri adgang gennem programmet for lav- eller mellemindkomstlande. Ifølge den nye aftale vil alle systematiske Cochrane-oversigter, der publiceres fra februar 2013, være frit tilgængelige i hele verden 12 måneder efter offentliggørelsen i Cochrane-biblioteket.

“Vi ser vores nye aftale som en omdefinering og styrkelse af vores samarbejde”, tilføjede Dr. Andrew Robinson, som er Vice President & Managing Director inden for sundhedsvidenskab i Wiley. “Vores fælles mål er at sikre, at alle verdens beslutningstagere inden for sundhedsvæsenet har adgang til denne væsentlige ressource”.

Ved at anvende innovative teknologier og investere i produktudvikling, stræber vi efter at sikre, at alle brugere kan få adgang til Cochrane–biblioteket uanset hvornår, hvor og hvordan de har brug for det”, sagde Dr. David Tovey, Editor in Chief (chefredaktør) på Cochrane-biblioteket. “Cochrane-samarbejdet har haft betydelig indflydelse på sundhedsområdet i dets første 20 år. Med denne aftale har vi skabt grundlaget for endnu flere betydningsfulde forandringer i de kommende år”.

Underskrivelse af kontrakten: Stephen M. Smith, President og Chief Executive Officer i Wiley (til venstre) og Mark Wilson, Chief Executive Officer for Cochrane-samarbejdet.
Cochrane og Wiley teamet: V-H: Deborah Dixon (Vice President og Journals Publishing Director, Medicine, Europe i Wiley), Steven Miron (Senior Vice President of Wiley's Scientific, Technical, Medical and Scholarly business), Stephen M. Smith (Wiley’s President and Chief Executive Officer), Deborah Pentesco-Gilbert (Editorial Director i Wiley og udgiver af Cochrane-biblioteket), Mark Wilson (Chief Executive Officer of The Cochrane Collaboration), Dr. Andrew Robinson (Wiley’s Vice President & Managing Director, Health Sciences) og Dr. David Tovey (Editor in Chief på Cochrane-biblioteket). Billederne er tilgængelige i JPEG-format og kan fås efter anmodning.

Pressekontakt:
Lucie Binder (DE) + 49 761 203 97643
lbinder@cochrane.org

Jennifer Beal (UK) +44 (0) 1243 770633
Amy Molnar (US) +1 201-748-8844
sciencenewsroom@wiley.com

Administrator Fríhild Askham og Projektsekretær Jannie Hedegaard, Det Nordiske Cochrane Center

Updated on: February 5, 2013, 15:30

Comments for improvement or correction are welcome.
Email: web@cochrane.org